Träning är Livsviktig 💪🙏. Del 2 av 3 inlägg !

När mina ”skov” är som värst då behöver jag mitt morfinpiller och 1 st attarax, lugnande, för att kunna slappna av och sluta ”studsa” eller ”skaka” runt i sängen för att kroppen är helt galen av smärta, jag kan inte ligga still alls.

Då får jag sova cirka 1 tim i taget och förhoppningsvis 4 tim totalt per natt. Men mitt mål är att klara mig utan piller och att kunna sova en hel natt. Såå skönt zzzzzx

Träningen rullade på, dagligen, inga hopp & studs på klasserna utan Funktionell styrka, cardio walking, cykel och core klasser funkade kalas. Det funkade jättebra både för kroppen och skallen, jag blev lugn.

Men mina fingrar tappade känseln och jag klämde sönder flera glas, då jag inte kunde kontrollera styrkan. Läkaren bokade tid för operation av karpal tunneln i båda händerna. Kort förklaring -de går in i karpal kanalerna och rensar upp lite med en ”piprensare” för att få flöde igen, det sker under lokalbedövning. Operationen gick bra, händerna knutna och hårt lindade i 3 v. Så skönt, mina fingrar fick sin normala färg tillbaka och känsel i alla fingrarna, äntligen en smärta mindre. Träningen gick bra utan händer. Jag fick anpassa mig!

Nu ville läkaren fortsätta med min Frozen Shoulder, det hade blivit trångt i axelleden, bildats stora ”hajtänder” av inflammationen som måste bort. Detta gick jag med på direkt, då jag inte längre kunde sova någonting på grund av den smärta som strålade ut dygnet runt. Hajtänderna” slipades bort och nyckelbenet på samma sida hade flisats sönder i ena fästet, så detta fixades oxo till. Denna gång blev jag sövd då operationen tog längre tid. Skönt! Nu fick jag gå med en mitella runt armen i 2 v. Träningen gick bra utan axel. Uppfinningsrikedom gäller då inte hela kroppen är med.

Jag rehabtränade själv i gymmet och körde ”lugna” klasser, där jag klarade av att vara instruktör trots mina handikapp. Blev riktigt peppad av mina deltagare varje gång vi körde tillsammans, utan dessa klasser hade jag inte överlevt psysiskt – Jag lovar. Läkaren ordinerade endast rehab träning, instruktörs rollen kunde jag glömma med mina skador och värk sa han. Men jag lyssnade inte, och berättade inte heller att jag fortfarande körde klasser varje dag. Detta var räddningen för mig, smärtan lättade efter varje träningspass och mitt humör blev bättre för varje dag. Jag ville inte längre rymma ut i skogen på nätterna, galen av värk. Den minskade faktiskt ordentligt.

Till slut var jag tvungen att börja gå till en reumatolog, för utredning av mina smärtor och min atros, som fortfarande härjade vilt i kroppen. Träffade en underbar kvinna som jobbade på reumatologavdelning tillfälligt, det första hon sa till mig: – Om Du inte hade fortsatt att träna så hade Du troligen suttit i rullstol nu, din kropp hade stelnat till utan rörelse. Och i skallen hade Du varit helt galen det lovar jag ! Skrattade länge tillsammans hon & jag. För första gången på lång tid, så kände jag mig rätt behandlad inom vården. Någon som äntligen förstod och lyssnade på Mig. Så skönt!! JAA Förstår hur viktigt träning är för kroppen, oxo för en trasig kropp!

Fortsättning kommer i sista delen 3, följ gärna med mig dit🙏

Följ Bästa PJ💖 http://www.idonothaveaboss.com

lovethailand #training #body #seniorträning #food #drink #newlife #hälsa #travelling #mylife #love #becrazy #thailand #lifetwopointzero #doitnow #ankanwildandcrazy #äventyr #earlyretirement #beach #drone #life #thaifood #quit #phuket #idonothaveaboss #sunshine #thaifood #fun #nightlife #relax

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.