Maten i Thailand är helt fantastisk, ibland stark🌶🌶

Det finns mat jag skulle kunna ”dö” för här i Thailand. Den färskaste maten jag någonsin smakat. Fisk är en sådan maträtt som är bäst !!

Här ligger en BBQ red snapper med endast salt och citrongräs!

Direkt ifrån havet bara några meter ifrån där jag sitter och tittar ut mot. Den hoppar nästan av tallriken, så färsk är fisken. Köttet ska vara lite ”glättigt” blankt, så den inte är för torr pga att har grillats för länge.

Här är en annan favorit, räkor i smör och vitlök, den kommer ”puttrande” ut ifrån köket i en liten lerbytta, varm och stinker vitlök.

Pad Thai med räkor, som ovan, eller med kyckling är helt fantastisk! Lite groddar och nötter finns bredvid.

Dessa rätter är INTE speciellt starka, som Min Bästa PJ💖 vill ha sina till.

Här kommer en superstark rätt, Tom Yam seafood, Pet mak mak= Thai stark smak 🙀 som bara till sitt utseende ser stark ut. Även ångorna som blåste mot mig, fick håret att resa sig på armarna – inget för mig!

Goda dippsåser finns och min favorit är den sötsura chili såsen. Den finns även med mildare smak och är ljusare i färgen.

Och absolut INGENTING för mig nedan här, Birdseye, superstark chili och då naturligtvis en av Bästa PJs 💖 favoriter. Herregud va starkt.

Som mellanmål funkar alltid en tomatsallad, fräsch och god. Blir ännu godare om jag ber om lök och hackad vitlök i olivolja till !

Sugen på annat än Thaimat ibland, då provar jag Dumplings, såå goda.Även en pizza smakar gott här. Tonfisk på bilden, PJs favorit igen.Kyckling stekt med vitlök & peppar är lagom starkt för mig. Gillar att det alltid är så mycket grönt till.Men räkor stekta i vitlök & peppar är tusen gånger godare ändå !Sist men inte minst, det underbara stekta riset som kan blandas med kyckling, seafood, biff eller pork.Roti med Nutella går alltid hem i min mage efter en god middag .Med ICE coffe eller ICE Tea, börjar eller slutar dagen vid stranden!Hoppas något här ovan smakar 🙏

Ses igen snart och vill Ni se mer: Följ mig på insta, fb & YouTube som ankanwildandcrazy

Min Bästa PJ💖www.idonothaveaboss.com

#lovethailand #training #nature #seniorträning #food #drink #newlife #health #travelling #mylife #love #sunset #thailand #lifetwopointzero #doitnow #ankanwildandcrazy #adventure #earlyretirement #beach #seafood #thaifoodporn #quit #phuket #idonothaveaboss #sunshine #thaifood #bootyfix #nightlife #relax #RawaiBeach

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.