Min Far 💖🙏

Mina minnen av Dig är så många mer än min Mors minnen, men Du lever fortfarande och vår minnes bank fylls på med nytt hela tiden.Du var ung, gick fortfarande kvar i skolan, när jag ”tittade” ut, det kan inte ha varit lätt. Men Du gjorde ett bra jobb!

Jag har nog alltid varit Pappas flicka, det är iallafall så Jag minns det. Vi träffas inte så ofta, men när Vi ses, så är det som det var igår!

Men jag tänker ofta på Dig, särskilt när jag träffar min bror, som är såå lik Dig och vår farfar. Ni 3 har en och samma själ💖🙏 så lika i allt.

Min Far känns alltid som en lugn och trygg själ💖 en som kan allt.

Det jag har fått av Dig är att tänka till lite före något görs eller ska hända. Avvakta och reflektera.

Ofta så glömmer jag det, tyvärr, men då stannar jag upp lite och backar tillbaka. Skulle gjort som Far säger. Men hade jag alltid gjord det, då hade jag ju aldrig lärt mig mer om mig själv eller blivit Annika!

Älskar när Du koncentrerat, bygger fina modell flygplan från grunden. Gör ritningar & bygger ihop, för att sen åka runt och tävla med dessa skönheter. Lukten av bensin.

De långa revarna vi hade efter segelbåten, för att fånga makrill. Lugnt och metodiskt fixade Du till alla ”trassel” som uppstod.

När Vi hade flyttat ut på landet, så minns jag att varje fredag, när Du kom hem från jobbet, du jobbade borta i veckorna, så sprang jag & brorsan i full fart till dig, innan bilen ens hade blivit parkerad, glada & lyckliga, du hade alltid med dig något spännande till oss.

Brorsan slog ofta upp stortån, när vi barfota sprang dig till mötes! Så ont det måste ha gjort, men ett plåster på såret, så var den smärtan över!

Kommer ihåg att Jag var med när Du sågade ner ett träd, på landet, trädet ”hoppade” på din vrist och den gick i bitar, dessa skruvar som sattes in, ville jag ofta känna på fast det var läskigt😳 Myyy Goood

Minns många sådana ögonblick när Du skadade dig, antingen hade du bara otur, eller kanske var Du en klumpig ”jäkel” (skrivs med kärlek).

Motorsågen som gjorde ett djupt sår i benet, du fick ett järnrör i skallen.

Ja, inte hade hade du något ”flyt” där. JO, faktiskt har du det, annars hade du nog inte överlevt.

Ilska eller att Du blev arg, har jag bara sett 2ggr. En gång när en gammal pojkvän till mig, gjorde en ”tvärsväng” med sin motorbåt, så Du nästan dränktes i segelbåten😳

Den andra gången var när jag tjatade o tjatade om nåt, till slut ruttnade du och kastade ett mjölkpaket i bordet. Inte kul.

När Du och Mor skilde sig, så tog jag ditt parti, pappas flicka. Vet inte riktigt varför egentligen. Fanns det någon anledning till att välja sida?Blev jag bara arg för att jag trodde att Mor bara lämnade mig ?

Men Du gjorde mig otroligt ledsen och besviken en gång! Det sitter kvar lite ännu. Som en tagg i hjärtat som irriterar, men jag var nog för ung för att bearbeta & förstå!

Det var när Jag vaknade en morgon, och din nuvarande fru, mötte mig i köket och var höggravid, det var tufft, och jag var inte alls förberedd, på detta nya som just då hände.

Du hade inte berättat om att läget var på det sättet eller att hon nu skulle bo här. I min familjs hus, det kändes orättvist och konstigt.

Du hade kanske försökt att förklara, hur framtiden skulle bli, men jag valde att inte förstå. Ville inte!

Innerst inne, på barns vis, hade jag en önskan, om att allt skulle bli som vanligt, och att Mor skulle flytta hem till oss igen. Så Vi blev en hel familj som förut, en önskan om att allt bara skulle bli som det en gång var!

Svartsjuka från ett barn på ett som var på väg? Vet inte? Men där och då blev det som ett slag på ”käften”.

Verkligheten kom ikapp och det fanns inte längre en chans att Mor skulle få komma tillbaka ”hem”.

Inga hard feelings längre, jag gillar Min halvbror och din fru massor! Hon är bra för Dig, ni passar jättebra ihop och hon är bra för mig med, särskilt när Mor gick bort!

Men där och då kändes det tufft!! Jag kände att min roll och betydelse för Dig försvann. Nu vet jag hur svårt det är i en sån situation, nu när jag har egna barn och är skild. Svårt att förklara och att göra rätt.

Pappas flicka betydde oxo att jag bad dig, köra mig till gynekologen för att få mina första p-piller. Mina kompisar tyckte att det var konstigt, med det var självklart för mig.

När Vi, Du och jag Far, hämtade min första häst, som Du hade hittat åt mig, min Älskade travare Lonis, så gjorde Du mig så stolt.

Trots att jag visste att Du var livrädd för hästar, så hjälpte du mig att få in Lonis i släpet, trots att hon var rädd, galen, sparkade, stegrade och hade total panik. Men Du bara bet ihop din rädsla och hjälpte till. Så coolt!

När jag började tävla i hoppning med henne, så var Du alltid med och hejade, hjälpte till med allt runt omkring, och tröstade när det gick dåligt. Trots din rädsla för hästar.

Du bara fanns där och gav mig så mycket kraft just genom det, att bara vara där, inte ett enda ord behövdes. Det var kristallklart.

Jag litade på dig och fick min styrka och självsäkerhet genom ditt lugn. Tyvärr skulle detta brytas ner till obefintligt genom en annan man, men det är en annan historia!

Du hade målat vår fina segelbåt, gul & blå, så fin,,,

Tills mina fötter sprang över däck och ruff, med resultat att det blev gula fötter på det blåmålade och blå fötter på det gulmålade – inte bra!

Du höjde inte ens rösten, men jag förstod i alla fall, att det var absolut ingenting jag skulle göra om.

Hade fest, en stor, stor fest med många, många vänner! Vi hade så himla kul, tills någon fick tag i en motorsåg och sågade ner några äppelträd, ohh fyy, inte kul alls!

Jag fattade då oxo, trots att Du inte blev arg eller förbjöd fler fester. Det var bara att samla in pengar och plantera nya äppelträd, som tog några år på sig att bära frukt 😳

Under en av alla mina Partyn i huset så minns jag en riktigt, riktigt rolig sak. Du kom hem mitt under festen, satte dig vid köksbordet, där jag och några väninnor satt & snackade, en tjej visste inte att Du var min Far och hon sa: – Nu måste Vi börja städa upp här, för han som bor här kommer snart hem😳😁!!!Du höll masken & höll med, Vi alla skrattade nästan ihjäl oss åt detta!

Hände, och händer massor av saker i mitt liv, både bra och dåliga, men den som alltid finns där, stark som en Björn, som är ditt namn, är Du!

Respekt och rättvis är två ord som beskriver att Du har och att Du är!

Det är detta som jag har tagit med mig in i mitt liv, och delar med mig så gott jag kan till mina egna barn.

Jag ÄLSKAR dig min kära Far 💖 Säger det alldeles för sällan till Dig när vi träffas, tyvärr, men så är det!

Och hoppas att Vi får många, många fler år tillsammans, i tankar, fina minnen och möten, trots att jag just nu är på andra sidan jorden.

Men det spelar ingen roll, kärlek har inga avstånd alls och jag är och förblir för alltid Din, jag är Pappas flicka! Så stolt & glad över det💖

Min Far nu och för alltid i mitt hjärta💖 Du är min hjälte, min styrka och min stora förebild!

Men en sak till, jag säger det med ett stort leende på läpparna: -Du blir ingen kändis genom ditt trumpet spelande, tyvärr, va kvar i källaren.

Till Er som läser: -Ta vara på allt värdefullt där ute, innan det är försent. Lova mig det!

Följ mig på :

http://www.Instagram.com/ankanwildandcrazy

http://www.Fb.com/ankanwildandcrazy

YouTube (träningstips mm) som ankanwildandcrazy

https://youtu.be/YGORgBR_POI

Följ gärna Min Bästa PJ💖

http://www.idonothaveaboss.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.