🐥UNGDOMSÅREN🐥

Serie på NETFLIX

Har tittat på serien Stranger Things, som visas på Netflix. Den handlar om några barn, ”nördar” och stora ”tuffingar” som jagar ”monster”, det låter kanske inte så spännande, men den blir riktigt bra, ju längre in i avsnitten jag kommer.

Monster…

Men en del av det som händer i filmen, gjorde att jag ”åkte” bakåt i tiden, med stora tankar, fulla av mina egna minnen, framförallt då när ungdomarna har fest och när de ”Falling in Love”.

LOVE

Det påminner mig mycket om ”Den där jobbiga” och ibland riktigt svåra ”ungdomstiden”, vägen in i vuxen världen, herregud hur överlevde jag ens den tiden ….

Trasig…

Självklart så var inte allt bara jobbigt och skitdåligt, det fanns fina och helt underbara känslor och upplevelser oxo. Många fina vänner, både killar & tjejor, några finns fortfarande här!

Den där känslan av att bara vara ”himlastormande” kär, med tusen fjärilar i magen. Jag kunde bli så där ”barnsligt” kär flera gånger om dan!

Men det som jag vill berätta om här, är min upplevelse på väg in i vuxen livet, den där svåra tiden av att jag ”pendlade” mellan att vara en ”ung” tonåring, till att försöka vara och bli en förståndig ”vuxen” kvinna.

Pojkar…

Killar som bestämde, ville göra lite ”saker” med oss tjejer och sen hänga ut oss som några jäkla SLAMPOR, om allt inte gick deras förbannade ”väg”, med villkor som de själva satt upp och bara gällde där.

Vad ska Vi hitta på nu?

Då slängdes vi lätt under ”bussen” på riktigt, för att Vi kanske vågade säga: –NEJ, jag vill faktiskt inte.

Eller att Vi tyvärr ibland trots allt sa: –JA, fast det verkligen skulle vara ett stort & starkt: –NEJ!

Då kunde Vi hamna under den där förbannade ”bussen” i alla fall.

Men nåt som var helt säkert, hur vi än svarade eller gjorde så blev det alltid en jäkla massa skitsnack, mellan både killar & tjejor!

Kom ihåg…

Okey, det här är bara mina alldeles egna upplevelser och erfarenheter som jag kommer att skriva om idag!Och då endast på Mitt egna sätt!

FESTER….

Party

Här gällde det att bära snygga, nya & ”moderna” kläder, vara vacker, sexig & ”snäll”, men samtidigt vara en riktigt tuff & bitchig tjej, som vågar ”sticka ut” och göra allt det som finns på, det som jag själv kallar för ”ungdomens stora vilda karta”.

Såå Cool …

Japp, det skulle drickas, mycket, men ändå inte bli för full, absolut inte kräkas, då hade ju festen snabbt tagit slut, kontrollen förloras & då kunde det bli riktigt farligt.,

Det skull tas med sprit till festerna, gärna mycket & bara starksprit .

Nu kör Vi

Denna sprit skulle sedan hällas i den ”gemensamma” festbålen, blandas tillsammans med en liten skvätt alkoholfri dricka!!

Jag kan fortfarande INTE ens känna lukten av Päronsoda….

F låt

Pappa, förlåt för att jag tog din sprit och fyllde upp flaskan med vatten istället, ha ha, finurligt tyckte jag, märkte Du verkligen inte det?

Jag har aldrig fått den frågan av Dig, men jag har svårt att tro att Du aldrig märkte något!

Tafsandet…..

Festen är igång, dansen, gärna ”tryckare” med det ”godkända” tillhörande tafsandet i mörkret.

Sa, jag: –NEJ, då blev jag lämnad och fick sitta ensam kvar i mörkret och titta på, känslan blev då?

INTE KUL alls, verkligen inte, det kändes så himla pinsamt, hur jag snabbt blev den där ensamma och NEJ sägande tråkmånsen.

Okey, vem dör av lite ”tafsande”, jag gjorde uppenbarligen INTE det, är ju helt ”levande” här idag.

Men ….

Jag kan fortfarande minnas hur det kändes, då jag blev tvungen att välja mellan att acceptera eller inte, det kommande ”kladdandet” på min kropp, fy katten…

Ångesten som kom över mig, då Jag inte längre hade kontrollen och makten att våga säga NEJ!

Så liten ..

Okey, vidare här, men vet Du jag har en klump i magen som växer nu..

”Lekar”…

Sanning & konsekvens, kan vara en kul ”lek” om inte killarna redan i förväg, hade bestämt sig för att bara välja ut en och samma tjej att köra konsekvens med hela tiden..,

Så utlämnad…

Ibland blev den tjejen, tyvärr, även Jag. Så utlämnande, jag kände mig, den där gången då det gällde att behöva ta av mig mer och mer av mina kläder, inför alla som skrattade högt och stirrade, på min, för mig själv, inte alldeles helt ”bekväma” omogna kropp..,.

När tröjan var ”avklädd”, Jaa, den känslan där & då, Ni fattar nog…

Svettiga & kallblöta, ivriga äckliga händer som klämde och kände på mina bröst.. ja, det lilla som fanns!

F…n

Varför vågade jag inte säga STOP, eller ändå bättre bara gå därifrån, stolt & nöjd med mig själv!

Hur kom det sig att ingen annan, inte ens Min Bästa kompis stöttade mig och stod upp för Mitt -Nej !!

Gjorde jag det för någon annan?

-NEJ, Jag vågade inte, för då blev jag ju inte inbjuden till någon mer fest!

Gänget…

Det var så viktigt att få vara en i ”gänget”, bland dom ”tuffa” och ”häftigaste” brudarna på skolan.

Jag blev den ”tuffaste” tjejen i gänget vare sig jag önskade det eller inte. Hade ingen valmöjlighet precis!

Blev ”behörig” med en självklar, stående plats, direkt in i det allra ”tuffaste” gänget, för att jag hade flyttat hit, från den ”stora” staden Göteborg, till det ”lilla på landet” Munkedal, hmm ursäkta mig nu, men det var en riktig ”håla” under mina ungdomsår….

Här kom hon, JAG, från Göteborg, hon måste ju vara så himla häftig & cool med en massa erfarenhet…

Det var en roll som tyvärr, tyvärr igen, bara blev till ”Min roll”, det innebar faktiskt en jä…la massa skit rent ut sagt. Där var jag nu…

”GÖTET”

I Göteborg var jag en ”torr” och blyg liten mus, som aldrig sa ett ord, mitt namn var “PLANKAN” , varenda dag hörde jag detta ord ringandes i mina öron, skrattet, hånet, retandet..,

”Hålet”…

En cool tjej, vågar göra allt, många olika saker, men det finns ändå flera ”regler” som måste följas. Bl a ska hon inte ”ligga” runt bland killar, men hon ska heller aldrig säga Nej…,

Hmm, hur går det ihop??

Fattar Du?

Har Du svaret?

Minns fortfarande ett ”namn” på en bra kompis till mig, detta minnet får mig att må riktigt, riktigt illa, hon blev kallad ”HÅLET” behövs ingen mer förklaring eller hur?

Jag önskar att jag hade vågat och ställt upp mer för henne, men hon överlevde, hon var och är stark som klarade denna stora ”prövning”!

Logik…

Nej, ingenting av det jag skriver här går ihop överhuvudtaget, jag gjorde så många saker som jag där då, och här & nu hade önskat våga göra så totalt annorlunda.

Jag önskade verkligen att jag hade varit så himla mycket starkare, så att jag vågade låta bli att göra de saker, som jag över huvudtaget egentligen inte alls ville göra.

Ofta lät jag mig bara hänga på, men innerst inne ville jag egentligen våga göra helt annorlunda & tvärtom, inte vara med på sånt som kändes så himla fel. …

Tänk om det där & då hade varit ”coolt” att säga –Nej, tänk om jag redan då hade fattat att det var just det, som var ”coolast” att göra, vågat stå ut! Följa mina ”rätta” tankar.

Vissa gånger vågade jag, men då hade jag länge fått ”övertala” mina tjejkompisar att Vi måste gå ihop och göra/säga samma saker!

Listan.,,

Min ”inte så stolt över” lista:

 • Jag har snattat, både åt mig själv och åt andra, åt de som var mer ”coola” i gänget än jag…
 • Jag har pratat ”skit” om mina vänner och många andra…
 • Jag har hängt med i ”mobbing” tåg, varit aktiv och riktigt ”elak”…
 • Jag har ljugit till vänner och tom till min egna familj..
 • Jag har bråkat och slagits på fester, när förståndet runnit ut lika fort som spriten rinner in….
 • Jag har ”legat” med personer som jag inte ens vill ta i med tång….,

Jag väljer att avsluta ”listan” här och nu, det blir bäst så, den är ärlig och riktigt tuff att läsa just nu .,,

-Varför har jag ”samlat” på mig alla dessa händelser i min lista?

-Jo, för att jag inte vågade vara nån ”annorlunda”, jag ville vara som alla andra, ville vara ”cool” en i gänget, vara en av dom som gjorde vad man skulle göra för att ”passa” in.

Det var i alla fall på det sättet som jag trodde var helt rätt, det som alla andra gjorde och det jag ”visste” var rätt just där och då.

Svar…

Men idag förstår jag verkligen, att jag var feg, ung och oerfaren, mitt förstånd & min hjärna växte inte lika fort som min kropp, jag blev så otroligt påverkad av vad andra gjorde och sa, att jag tappade bort Mig själv på denna slingriga väg.

Livets väg

Jag trodde på riktigt att detta var det ”rätta” sättet att göra & vara på!!!!

Grupptryck, gemenskap, och den fruktansvärda rädslan över att vara ”annorlunda”, så rädd att hamna utanför ”gänget” som styrde över Mitt Liv med 100 % total kontroll!!

Det är svårt att vara ung, det är klart svårt att vara vuxen med, men den erfarenhet och de upplevelser jag nu fått på vägen, har gjort mig erfaren och ”förståndigare”, ha ha ha, hmm förhoppningsvis.

Mina föräldrar? Var dom inte där?

Jo, men det vet varenda ”ungdom” i den åldern att dom bara snackar en massa förbannad ”skit”…

Eller hur?

Vill nu ändå avsluta denna inte så lite jobbiga blogg, med nu så jätte många upprörda och arga känslor inom mig som ”rasar” runt, med några råd till Er som vill läsa:

Några råd…

 • Våga säga Nej, till allt som inte känns okey eller bra för Dig…
 • Din kropp är bara Din egna och ingen rör den om Du inte vill…
 • Våga vara ”annorlunda” och välj bara likasinnade vänner…
 • Våga hamna i ”nörd” gänget…
 • Ställ upp för orättvisor och stötta de utsatta, det kommer i längden att kännas bra och Du blir ”cool”…
 • Våga prata, fråga och förklara för Dina föräldrar, släkt, vänner, skolan mm om vad som händer…
 • Må inte dåligt då Du själv ”åker” med ”stimmet”, tänk istället att nästa gång, då står jag kvar…
Livet är inte alltid en ”dans på rosor”

Dessa råd är inte ”bara” till för våra ungdomar, utan även för oss vuxna, som lätt glömmer och gärna stryker ett stort sträck över vår ”jobbiga” tid som tonåring på väg ut i Livet!!

Livet…

Även som vuxen åker Vi, tyvärr ofta med på saker som, ops, bara” råkar hända här i Livet.

Men att då vara helt ”tyst” och inte ”protestera” har för mig just exakt samma betydelse som att, då håller Vi med i det som händer.

Kram på Er alla och Lycka till 🤗

Mer om mig och Min Bästa PJ💖

#awciam

#idnhab

#life #live #hurt #young #love #doit #family #school #bullying #different #dare #affect #scared #insecure #Me #friends #awciam #idnhab #thailand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.