🐥Del 6 Min – Höftplastik- Operation – efterdyningar🐥

Inga kommentarer

Har fått en del frågor om hur allt kändes och hur det funkade efter Min höftplastik, så då berättar jag gärna om det nu, hur det var för mig efter min operation.

Vaknade upp på ”uppvaket” av glada och pigga röster. Lite ”flummig” i skallen men ändå så var jag helt närvarande på nåt sätt.

Fick besök av en vän som jobbar här på operation, hon kom förbi och frågade hur jag mår, småsnackade lite. Det kändes tryggt och härlig.

Vid uppvaknandet var jag mest orolig för att jag skulle må illa. Är absolut det värsta jag vet och det är tydligen ganska vanligt. Men det gjorde inte alls, så skönt!!

Men jag hade redan berättat om detta innan operation, att jag lätt blir åksjuk mm, så då kunde de redan där och då förebygga detta 👍

Härligt, inget illamående, ingen smärta, bara lite ”tilltufsad” och stel runt operations såret. Hade ingen kontakt alls med vänster sidan av rumpan, de har ju ”fixat” en del på mig för att komma åt att byta ut den gamla höften till en ny.

Så nu startar rehab och läkningen för att få ihop muskler och annat😃

Uppe på avdelningen fanns Min Bästa PJ💖 och Min äldsta dotter Hanna som hälsade mig med en stor kram, jag blev så glad att mina tårar kom fram, känslorna satt verkligen utanpå mig just nu!

Tittade in under täcket och såg på mitt vänstra ben, inget blod, ingen svullnad, bara två tejpade remsor på sidan och rumpan. Ingen smärta alls. Men kände att benet va lite bedövat.

Var hungrig och fick en fantastisk god soppa & pannkakor som jag ”slängde” i mig med god aptit. Restaurang mat, släng dig i väggen, har alltid hört att maten är ”skit” på sjukhusen, men absolut inte här på Sophiahemmet i alla fall! Tur för mig.

Började bli trött och känna av smärtan efter operationen, så det var dags för mig att vila och kramas Hej Då👏 med mina besökare.

Redan imorgon fm skulle jag få åka hem om allt funkar med mig som det ska, med toalettbesök, att kunna ta mig ur sängen själv och klara av att promenera med kryckorna.

Sov en stund efter smärtstillande piller. När jag vaknade blev det kvälls fika, god macka med juice och the, samt en lista att fylla i vad jag önskade till frukost imorgon bitti!

Woow säger jag, vilken service, är som att bo på ett fint hotel.

Under natten fick jag ta mig till toan med en ”gåstol” som jag ”hängde” mig på, fick inte gå själv utan ringde på nattpersonalen som hjälpte till.

Efter toabesöket skulle blåsan kollas med ultraljud, viktigt att jag klarade av att ”tömma” den själv. På mitt 3:e försök under natten, lyckades jag👏

Blev ett par ”ringningar” efter mer smärtstillande under natten, men det viktigaste av allt är att den onda gamla smärtan är HELT BORTA..

Vaknade jättepigg på morgonen och in kom min beställda frukost, så gott. Satt upp i sängen och åt, funkade jättebra. Ingen smärta och nu var det dags att prova kryckorna till toan!

YEES, jag klarade detta galant, lite skakigt och vinglig men det funkade! Då kommer jag att få åka hem👏

Men först en date för övningar med sjukgymnasten, har redan börjat med mina övningar i ”sängen”…

Innan övningar är det ”påklädning” hmm kan bli lite svårt, jag måste ju undvika 90 graders vinkel fram i höften. Men helt okey att böja benet och lyfta upp det bakom ryggen men vara försiktig med alla vridningar.

Blir svårast med strumpan på vänster fot, men det funkade halvvägs, sen fick jag be om hjälp. Stödstrumpor är ju inte det enklaste att ta på sig ens i friskt tillstånd

Byxor krånglas på med hjälp av den andra foten och efter lite ”knixande” slapp jag att gå med rumpan bar!!

Sjukgymnasten visade mig några nya övningar som ska rehabas hemma. Fick även prova på att gå i trappor, funkade kalas, hade ju redan innan operationen gått med kryckor pga min helt trasiga, värkande höft. Fått in tekniken riktigt bra.

Så jag blev ”godkänd” för hemgång. Det blir utskrivning redan kl 11.00, shit så snabbt, bara in & ut …

Men jag var redo och Min Bästa PJ💖skulle komma runt 12-13, för att plocka upp mig för att åka vidare till ”svärmor” i Halstahammar för min re. Inga energiknippen som mitt Älskade barnbarn Wilma just nu.

Fick behålla rummet och sängen tills min ”skjuts” kom, personalen erbjöd mig tom lunch om jag ville ha, ännu en gång, vilken service!

Min Bästa PJ💖 kom, jag tog min rygga på ryggen och kryckorna i full fart, nästan, ut till bilen. Hmm det var lite svårt att utan smärta komma in och sätta mig i bilen, men det gick.

Backa in rumpan till min lilla kudde som sätter mig i ”rätt” höjd för min höft, liggande ryggstöd och stolen så långt bak som det någonsin går.

Nu är Vi på väg, jag är ”ute” och rakt in i min rehab för ett helt nytt härligt liv utan smärta!

Det är helt otroligt och snart är jag ute på banan igen både med min träning och för att kunna fortsätta Vår fantastiska resa jorden runt med Min Bästa PJ💖. Here I come 💃🥂

Tusen TACK för en otrolig service och massor av kramar till den fantastiska personalen som finns på Capio Artro Clinic, Sophiahemmet 🙏 Ni har verkligen gjort min dag och mitt liv!

Sophiahemmet

Min träning

Min fralla Tekla

Min Bästa PJ💖

#höftplastik #sophiahemmet #pt #nopain #capioartroclinic #awciam #idnhab #hipsurgery #peace #live #life #love #supertubentekla #finally #ontour #satisfied #me #happy #now #newlife #workout #seniortraining #husläkarnaiösteråker #training #stockholmnorrfysio&gym #happy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.