🐥 Barnbarn ❤️ Älskar ❤️Älskar inte 🐥

Självklart så ÄLSKAR jag mitt fina barnbarn, Wilma, hur mycket som helst, hon är bara 3 år och en helt underbar söt liten människa i miniformat. Men hon kan även vara en väldigt arg och hysterisk liten människa med stora vassa HORN.

Det är verkligen så helt svart eller vitt, glad eller ledsen, arg eller lycklig mm. Humöret kan snabbt förändras. På bara några sekunder kan den goa, mysiga och kramiga ”ungen” (med Kärlek) bli till ett ilsket troll, som inte längre går att kontrollera överhuvudtaget.

En vilja av stål som inte vill förlora eller ge sig ens bara lite. Men med ett lugn och en bra förklaring så att hon förstår, så går dessa utbrott snabbt över och alla blir ”sams” igen.

Går ”utbrottet” inte över så blir det en liten tur upp på rummet en stund. Där får hon lugn och ro för sig själv och kommer ut som en NY liten människa med en erfarenhet rikare.

Det är att ge och ta hela tiden. Rutiner och föräldrar m fl som ger samma signaler är otroligt viktigt för att det ska bli ordning o reda samt en förståelse hos barnen.

❤️ Mina döttrar Hanna & Klara ❤️

Jag minns själv när jag var småbarns mamma och hade 2 ibland ”helt galna” ungar, som även gjorde mig helt ”tokig” och ”galen”. Ibland orkade jag inte ta ”fighten” utan gav med mig, men det fick jag äta upp nästa gång samma sak hände.

Men ibland måste man tillåta sig att ”inte orka”, ingen är någon speciell ”supermänniska” dygnet runt. Det är helt okey att få starta om och orka bättre och längre nästa gång dessa konflikter dyker upp.

Beundrar hur föräldrar orkar och faktiskt kämpar på varje dag med att hitta på aktiviteter, göra pyssel och förbereda denna lilla människan inför framtiden och vuxenlivet.

Så mycket mer planering och aktiviteter nuförtiden mot när mina ”ungar” (med kärlek) var små. Om det tycker jag både si och så, bra och dåligt, gillar när barn får vara barn och leva i dagen med det som bara händer just där och då.

Bra med aktiviteter som gympa, dans eller fotboll mm, men kanske inte varje dag…

Älskade Wilma & Tekla 💜
Frallan Tekla

Viktigast tycker jag att de små får vara med i Livet och det som händer i vardagen, för det är ju trots där de kommer att hamna längre fram. Få ett eget självförtroende, få känna sitt eget värde, få en förståelse och känna gemenskap med andra människor och gärna med djur.

Livet är ibland svårt och inte bara en mysig promenad på små rosa moln, livet är mycket mer än så. Detta är viktigt att lära sig redan som en mycket liten människa. Motgångar och att få kämpa för att få det man vill är en tuff väg att balansera och vandra på. Lycka kommer och går.

Att lägga grunden för detta är viktigt tidigt i livet för att det ska bli alla ”rätt” men det är även viktigt att förstå att ibland blir det väldigt fel, men då kan man ”rätta till” och lära om samt förstå vikten av att kunna våga be om förlåtelse.

Lära sig att ta emot och ge beröm och att visa känslor är jätteviktigt.

Att få vara delaktig och ibland få ”plocka” upp denna lilla underbara varelsen från ”skolan” är helt super!

När vi promenerar på vägen hem kommer hon som vanligt att lycklig & glad dansa fram på trottoaren, med en mormor som suger in all hennes energi som en torr svamp.

Hon ”räddar” ofta livet på en ibland väldigt trött och ”trasig” mormor !

”Mommo” & Wilma bakar
Julmarknad Wira Bruk

Jag ÄLSKAR dig för evigt Mormors Wilma 💖 Du är en underbar liten människa med massor av kärlek, har en stark vilja och det finns så mycket sunt förnuft i Dig redan nu.

Thailand Phi phi

Fortsätt att ”växa” och lär dig allt om livet, på den slingrande vägen in i framtiden, bli en egen ”go” individ!

Du finns för alltid i Mitt hjärta och jag kommer för alltid att finnas där för dig. Du och Jag Wilma 💖

💖Älskade Wilma & bästa frallan Tekla💖

#grandmother #family #lovedkid #live #love #life #familylife #peace #daughter #granddaughter #learn #takecare #help #happy #proud

Min träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.