Raka vägen från Paradiset till Helvetet…

Efter nästan 2 år i Paradiset som innebar flertalet månader i Thailand, för att senare resultera i en resa Jorden runt, med längre stopp i Australien och USA.

När kroppen började strejka, det gällde framför allt vänster höften som bara föll isär, det var så det kändes och till slut blev smärtan ohållbar. Det var bara att ta första bästa flyg hem till Sverige igen för att få hjälp.

Blev direkt en fullständig höftplastik (läs om den resan längre ner i bloggen) och den molande smärtan försvann som i ett nafs, så skönt operationen hade verkligen lyckats till 100 %.

Men

Kroppen kändes fortfarande inte bra, sömnen var obefintlig eller så sov jag 24/7, det fanns inget lagom att reflektera till längre. Smärtan som förut fanns i ett begränsat område runt och i höften var borta men nu hade den förflyttat sig ut och for runt som en galning i precis hela kroppen.

Mina skavanker som trasiga diskar och artroser lite här och där besvärade mig inte alls lika mycket som värken i övriga delar av kroppen. Vissa dagar kunde jag inte ens ta mig ur sängen, både av trötthet och värk.

När värken slog till som värst kunde jag inte ens ha på mig kläder som satt åt på kroppen, huden brände och jag gick ständigt i ett feber rus som om jag hade en influensa som numera var kronisk.

Nej, det var inte Corona, jag testade mig flertalet gånger eftersom många av mina symptom liknade de som Corona ger. Nästan 2 år i en kokong dels på grund av min värk och feberyra samtidigt som hela världen stängdes ner på grund av pandemin, så led jag här hemma dygnet runt.

Till slut tog jag mig till min husläkare och där startade en process som inte lämnade en enda del av min kropp outforskad, jag har röntgat och gjort ultraljud på alla kroppsdelar jag äger. Vi har sökt fel i mer än 8 månader, många av proverna är som dom ska men vissa utav proverna är helt uppåt väggarna, för att på nästa läkarbesök vara helt okey igen.

Frågetecknen var många och inga felsökningar gav några som helst svar överhuvudtaget, det var otroligt frustrerande och jobbigt, jag ville så mycket men det var som om min kropp bara hade stängt av helt, jag fanns i den men ändå inte.

De symtom jag led av var:

*sömnproblem *koncentrationssvårigheter *Minnessvårigheter *problemlösning

*oro, rädsla, ångest *humör påverkan *huvudvärk *ökad värk/muskelspänning        

*ökad värk i nacke, axlar och rygg *käk problem, tandgnissling *tarmproblem, IBS    

*ont i magen, kramper *balansproblem ,yrsel *tinnitus, öronsus *ljud och ljuskänslighet  

*hjärtklappning *Andningssvårigheter, astma *kalla händer och fötter *känslig för värme och kyla

*håravfall, hudbesvär, klåda  

Paniken var fullständig och jag visste varken ut eller in eller vad jag skulle göra för att komma ur denna förbannade cirkel av problem, med smärta och den stress som min kropp utsattes för varenda förbannade sekund, dygnet runt…

Min läkare hade till slut en misstanke: Utmattning, ME/CFS och vad katten är det frågade jag, hon förklarade och skickade snabbt en remiss till:

https//www.brageeu.se

Bragee kliniker är en klinik som jobbar med Rehab för smärta, utmattning och ME/CFS, där skulle jag testas under en dag om jag hade de symptom som kvalade in mig till deras rehab program. Efter den dagen hamnade jag totalt slut och utmattad ”in bed” under 3 dygn, helt slut i både kropp och skalle.

Men besöket har förändrat mitt liv fullständigt, nu har jag en förståelse om varför kroppen och skallen inte fungerar som den ska längre, jag vet både orsaken och har äntligen fått bekräftelse på att jag lider av någonting som kanske inte syns så mycket på utsidan. Äntligen träffade jag människor som pratade samma språk som jag och alla jag träffade trodde på mig…

Mitt 9 v rehab program

Här kommer mina anteckningar som jag skrev ner efter det första besöket:

Bragée kliniken

Tack till alla på kliniken för ett fantastiskt mottagande igår.

Ni såg mig som en riktig människa, ni tog min ”osynliga” smärta som sitter i hela kroppen, dygnet runt på allvar. 

Ni fick mig att förstå att den är på riktigt trots att den inte syns utanpå.

Ni fick mig att förstå att mitt tillstånd med smärta och en sådan oerhörd trötthet dygnet runt faktiskt finns på ”riktigt”! Ni gav mig en plan på hur jag ska arbeta mig genom smärtan och ta mig mot en lättare framtid. Ni har verktygen som jag kommer att få ta del av för att kunna arbeta mig framåt.

De dagar jag ligger under täcket och har kudden hårt tryckt mot munnen för att ingen ska höra mina desperata skrik över att smärtan ännu en dag saboterar min rätt till ett vanligt normalt liv, kommer att bli ett minne.

Är så tacksam över att både få känna inom mig och se förståelsen hos er när jag berättar om det tillstånd som jag befinner mig i dygnet runt sen flera år tillbaka.  Ni fick mig att tro på framtiden, ni fick mig att förstå att jag inte är ensam i detta, jag kommer att lära mig hur jag ska läka och leva med den kropp jag har. 

Ni fick mig att förstå att det är helt okey att inte orka vara aktiv varje dag, ni har redan på en dag lärt mig att sätta gränser, stanna upp och genom tanken försöka hitta lugnet inom mig för att stanna där en stund med resultat att den skrikande förbannade smärtan faktiskt ”domnade” bort en stund, helt otroligt!

Jag tror på det här till 100%, jag ser fram emot mina 9v med det otroligt proffsiga och positiva teamet som jobbar på Bragée kliniken i Stockholm Garnisonen Östermalm 

Speciellt tack till det fina bemötandet i receptionen då en panikslagen livrädd nybliven patient som jag anmälde mig.

Tusen Tack till er övriga som jag fick känna mig trygg hos, ni lyssnade och förstod exakt vad jag pratade om och det bästa av allt är:

Ni fick mig att förstå att det fortfarande finns hopp även för ”en sådan som jag” Vi ses igen❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.